Necrològiques

SOCIETAT

Mor als 83 anys Ira von Fürstenberg, la ‘princesa’ de les revistes del cor

Era neboda del poderós Gianni Agnelli i va ser actriu a ‘No desearás el vecino del quinto’

L’aristòcrata, actriu i dissenyadora de joies italiana Ira von Fürstenberg (Roma), una de les grans icones de la jet set dels seixanta i els setanta, va morir ahir al seu país als 83 anys, segons ha informat l’edició italiana de Vanity Fair. Se la va tractar sovint de princesa ja que era filla del príncep alemany Tassilo Fürstenberg. Va acumular, a més, molta influència i poder econòmic de la mà de la seva mare, Clara Agnelli, germana del patró de la Fiat, Gianni Agnelli, un dels homes més poderosos de la indústria automobilística mundial.

Amb només 15 anys la jove va ser portada a totes les grans revistes del cor en casar-se amb l’aristòcrata espanyol Alfonso de Hohenlohe-Langenburg a Venècia el 1955 després d’obtenir el permís explícit del Vaticà a causa de l’edat de la noia en una cerimònia que va durar més de dues setmanes. El marit, fundador del Marbella Club, va ser un dels homes que va introduir gran part de l’alta societat europea a la ciutat andalusa.

Després de nombrosos escàndols mediàtics, la jove es va acabar separant del príncep espanyol i es va casar amb el milionari brasiler Francisco Matarazzo Pignatari (1961). Gràcies al seu magnetisme i influència social es va fer amiga d’Audrey Hepburn, Salvador Dalí i Andy Warhol, entre d’altres personalitats de talla mundial.

L’afamat productor Dino de Laurentis la va convèncer perquè provés fortuna en el món del cinema. Va participar en una trentena de pel·lícules però a Espanya se la recorda sobretot pel seu rol a “ No desearás al vecino del quinto” (1970), que va ser el film més vist a la història del cinema espanyol fins l’arribada de Torrente a les grans pantalles.

Més endavant va dedicat el seu gran talent, les relacions públiques, als negocis de la moda i la bellesa. Va treballar per Valentino, va dissenyar joies i va fundar la seva pròpia marca de moda. A Marbella sempre va ser la reina en totes les grans festes, tot i que va residir a Brasil, París, Londres, Roma i Madrid, on tenia una luxosa residència en el centre de la ciutat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia