Necrològiques

CULTURA

Mor als 81 anys Carme Feliu, coneguda pintora de Sant Joan de Mollet

Va aprendre’n pel seu compte i ja de gran va poder exposar els seus quadres

La coneguda pintora de Sant Joan de Mollet (Gironès) Carme Feliu i Ros va morir ahir als 81 anys. Era la dona de Ramon Vidal i Mercader, que havia estat alcalde del poble (1979-2011). La seva família era de Sant Jordi Desvalls, on tenien un bar. Aficionada a l’art, el dibuix i a la pintura de ben petita, Feliu va començar a realitzar obres pròpies més ambicioses quan ja tenia ben bé cinquanta anys. Va seva llavors quan decidir dedicar’hi més seriosament.

Va aprendre alguns dels secrets de la pintura pel seu compte però va ser una dona sempre inquieta i això la va portar a estudiar i a esforçar-se per progressar i fer evolucionar la seva tècnica fins al punt que va exposar les seves obres en diferents sales de les comarques gironines , com a la de la Cambra de la Propietat Urbana de Girona. També de gran, amb seixanta anys, va estudiar Història de l’Art a la Universitat de Girona i va fer classes amb el mestre Domènec Fita i en altres escoles d’art.

Alguns dels pintors que admirava eren Chagall, Matisse, Van Gogh, El Bosch i Sorolla. “Des de sempre va ser molt curiosa. Visitava museus de Barcelona i consultava llibres per inspirar-se i conèixer noves tècniques. Li agradaven molt els colors vius i tenia afició, per exemple, per fer pintures del carrer, la platja o d’escenes del circ. Anava a Girona a veure’l i mentre actuaven els artistes ella en feia un esbós i a casa el completava”, recorda una de les seves filles, Marisa Vidal. “Feia retrats, paisatges, imatges religioses, del poble i també li fascinava el cos humà; tot el que l’emocionava ho pintava”, hi afegeix. Rigau sempre portava els blocs i els guixos a sobre en els viatges que fèiem, per exemple quan vam anar a Pequín pels Jocs Olímpics del 2008. La seva filla admet que era molt agraïda amb els comentaris de les persones a les quals dibuixava. “Molts els regalava i això la feia feliç.” “Va ser una gran mare i pel meu pare una gran esposa.”

També es va interessar per la ceràmica, el disseny i qualsevol manifestació artística, sobretot relacionada amb la pintura.

Tenia tres filles i un fill. La cerimònia de comiat es farà demà dia 6 de març a 2/4 de 5 de la tarda a la parròquia de Sant Joan de Mollet

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia