Necrològiques

música

Michael Boder, director d’orquestra del Liceu entre el 2008 i el 2012

El músic alemany es va interessar especialment per la música del segle XX i XXI

El director d’orquestra Michael Boder, que va estar al capdavant de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu entre el 2008 i el 2012, va morir ahir a Viena als 65 anys, segons va informar el Theater an der Wien, teatre històric de la capital austríaca, amb la qual ha estat vinculat durant molts anys.

Nascut a Darmstadt (Alemanya) el 1958, va començar la seva carrera com a assistent de Michael Gielen a l’Òpera de Frankfurt i aviat va començar a dirigir a Munic, Zuric, Hamburg i Berlín. Als 29 anys va esdevenir director musical de l’Òpera de Basilea, a Suïssa. Després d’ocupar el mateix càrrec al Liceu de Barcelona, va ser director titular del Det Kongelige Teater Copenhagen fins al 2016. També va estar vinculat amb l’Òpera Estatal de Viena i va trepitjar com a director convidat Berlín, Dresden, Tòquio, San Francisco, Brussel·les i Milà. A més del seu ampli repertori de Wagner, Strauss, Bruckner, Mahler, Berg i Schönberg, es va interessar especialment per la música dels segle XX i XXI. Al llarg de la seva trajectòria professional, va fer nombroses estrenes mundials amb compositors com Henze, Reimann, Penderecki, Trojahn i molts altres.

Actualment, assajava al Theater an der Wien per al projecte Friday the Thirteenth, que ell mateix va concebre en honor del compositor austríac Arnold Schönberg.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia