Necrològiques

POLÍTICA

Mor Fernando Suárez, l’últim ministre de Franco que estava viu

Tenia una ordre de captura internacional per delictes de lesa humanitat

L’últim ministre de Franco que estava viu, Fernando Suárez González (Lleó, 1933), ha mort als 90 anys, segons han informat aquest matí diferents mitjans espanyols. Va ser vicepresident i ministre de Treball en l’últim govern de la dictadura. Després, com tants altres, es va afiliar a l’Alianza Popular de Manuel Fraga. Tenia una ordre de captura internacional per la firma de les últimes sentències de mort del franquisme. El va imputar la jutgessa argentina María Servini de Cubría, que va investigar els delictes de lesa humanitat comesos per la dictadura. Se’l va acusar d’assassinat premeditat i tortures.

Suárez, advocat de professió, també va ser el procurador que va fer la presentació de la Llei per a la Reforma Política a les corts encara franquistes. Va ser nomenat ministre de Treball el 5 de març per Franco després d’haver ocupat càrrecs en els departaments d’ensenyament, la delegació de joventut i el consell d’educació. També va ser director general de l’Institut Espanyol d’Emigració. Als anys vuitanta va ser diputat al Parlament espanyol i al Parlament europeu. Va treballar a la corporació Mapfre, va ser catedràtic emèrit de Dret del Treball a la UNED i el 2007 va ingressar en la Reial Acadèmia de Ciències Morals i Polítiques.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia