Necrològiques

SOCIETAT

Carmelo Gómez, referent i professor històric de la facultat de Dret de la UB

Va ser membre del Grup d’Investigació de ‘Bioètica, Dret i Solidaritat” de la Generalitat

El doctor en Dret Carmelo Gómez Torres (1945, Albarán), referent de la facultat de Dret i de l’Observatori de Bioètica de la Universitat de Barcelona, va morir el passat 1 de maig a Barcelona als 79 anys als anys. Va ser membre de l’observatori del centre des de la seva creació, el 1995 i síndic acadèmic de la facultat de Dret. També va ser un dels components del Grup d’Investigació Bioètica, Dret i Solidaritat de la Generalitat de Catalunya. Una setmana ab ans del seu traspàs va rebre el premi “Mestres del Dret” de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona. Va impartir classes durant cinc dècades.

Nascut a la província de Múrcia, Gómez va completar els seus estudis de Dret a a Barcelona el 1968. Era filosof de dret i especialista en drets humans. També va ser professor del màster en Bioètica i Dret del centre universitari barceloní. En la nota de comiat publicada per la UB es destaca la seva “qualitat humana extraordinària.” “Ho poden acreditar –hi afegeix– totes les persones que el van conèixer.”

Va impartir la docència, la seva gran especialitat, a d’altres centres rellevants de Catalunya, com l’Estudi General de Lleida, l’Escola Social de Treball de Barcelona, la facultat de Ciències Econòmiques i el Centre d’Estudis Superiors Abad Oliba. Va ser vocal de la Fundació Luño Peña des del 1981 fins que va morir i secretari de l’Associació dels Antics Alumnes de la facultat de Dret de la UB.

Les seves obres més rellevants en l’àmbit del dret són el Diccionari jurídic de filosofia i teoria del dret i Informàtica jurídica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]