Necrològiques

CULTURA

Mor el músic Oriol Bordas, un referent del jazz català en les últimes dècades

Va fundar la ‘Barcelona Jazz Orquestra’ i va tocar amb la ‘Locomotora Negra’ i la ‘Vella Dixieland’

El reconegut músic de l’escena de jazz catalana Oriol Bordas i Cornet (Barcelona, 1965), antic fundador i director de la Barcelona Jazz Orquestra, ha mort als 59 anys, segons ha avançat Enderrock. Entre d’altres instruments tocava la bateria , el vibràfon, el saxo i el clarinet.

Va formar part de les bandes catalanes més reconegudes en l’àmbit internacional, com La Locomotra Negra i La Vella Dixieland. Amb tot, va ser un músic inquiet i va tocar en un munt de formacions, algunes amb el seu propi nom, com l’Oriol Bordas Big Band. Un dels seus principals col·laboradors va ser el pianista Ignasi Terrazas, amb el qual va publicar el disc Four cats.

Era un amant dels grans clàssics del jazz internacional. En el seu repertori no hi podien fallar mai melodies i arranjaments de clàssics de Count Basie, Duke Ellington, Charles Mingus o Wynston Marsalis, així com la fusió del so més clàssic amb aportacions de músiques llatines o estils fronterers com el funky. També va crear i dirigir la Paris Barcelona Swing Connection.

En les múltiples gires que va protagonitzar va anar acompanyat amb el quintet que completaven Josep Maria Farràs, Jean Luc Vallet, Erit Peter i Adrià Font i amb un sextet amb amb Matthew Simon, J.C. Bouramoure, Frank Jaccard, Pierre Boussaguet i Jerry Allen Moye.

Bordas era fill de l’escriptora i dramaturga del barri de Gràcia Montserrat Cornet i Planells, que el 1988 va guanyar el Premi de Teatre del Festival Internacional de Sitges amb l’obra Primavera a París.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia