Necrològiques

CULTURA

Mor als 96 anys l’actriu Rosalina Neri, la Marylin Monroe italiana

L’actriu, cantant i presentadora italiana Rosalina Neri (Arcisate 1927) ha mort a Milà als 96 anys, segons han comunicat mitjans del seu país. La seva semblança amb Marilyn Monroe era tan autèntica que al seu país la va ban batejar com la Marilyn italiana i també amb el sobrenom de Marilina.

Es va fer popular sobretot en comèdies produïdes, gravades i estrenades al seu país. Va debutar amb el musical Tobia la candina spia (1954) i a la televisió va triomfar en el xou de varietats Invito al sorriso. El 1956 va ser una de les protagonistes de I pinguini ci guardano de Guido Leoni, un dels seus films més coneguts.

A la Gran Bretanya, on es va casar amb el músic Jack Hylton, va tenir el seu propi programa a la ITV Rosalina Neri Show i també va col·laborar en la BBC. La seva bona veu li va permetre protagonitzar conegudes òperes a l’Scala de Milà i a l’Òpera de Roma entre d’altres teatres lírics del país. Va estar activa fins als 92 anys en participacions sobretot a la televisió italiana, on va reivindicar-se com a artista més enllà del seus inicis com a ‘doble’ de Marylin Monroe, que és com la van identificar durant molts anys milions d’italians.

Neri va tenir l’oportunitat de conèixer l’actriu americana en un viatge a Nova York el 1961 al costat del seu marit. També va saludar John F. Kenedy en un sopar. En aquell acte social era l’única dona i el president se li va acostar per recordar-li allò que feia tothom, que era clavada a la Mayrilin.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia