Necrològiques

Societat

Maria Teresa Cabarrocas, reconeguda infermera de Quart

La reconeguda infermera i docent de Quart Maria Teresa Cabarrocas Sitjes, premiada el 2004 en la Festa de la Sanitat Catalana, va morir el passat dia 5 als 74 anys deixant empremta pel seu esforç a tenir cura dels pacients amb un nou model, més humanista.

Des de ben jove va tenir clara la vocació cap a la salut i el benestar dels altres. En un escrit que ens ha fet arribar, la família ens recorda que va començar a treballar com a auxiliar a la Clínica Aliança de Girona. “Una experiència que va marcar el seu camí professional.” Va estudiar a Barcelona i també al Quebec, on va aprofundir en el seu model humanista de cures.

Va ser també des del 1994 una reconeguda docent impartint els seus coneixements a futures generacions d’infermeres. “La seva aula era un espai de diàleg, aprenentatge i creixement, on la humanitat i la compassió eren valors fonamentals.”

Després de treballar molts anys com a infermera assistencial va dedicar nou anys a l’oncologia. Seguint el model de Virginia Hendersen, es va anar centrant no només en la malaltia sinó també en la persona malalta. “La seva empatia i la seva capacitat per veure més enllà dels símptomes van fer-la estimada per pacients i companys.”

“Era una dona de caràcter obert, positiva i generosa. La seva senzillesa i la seva dedicació van deixar una empremta profunda en la seva professió.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia