Necrològiques

SOCIETAT

Mor el reconegut advocat barceloní Juli de Miquel Berenguer

Va ser president del Tribunal Arbitral de Barcelona i de l’Associació Espanyola Contra el Càncer

El reconegut advocat Juli de Miquel Berenguer (Barcelona, 1941), que va ser president del Tribunal Arbitral de Barcelona i de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, va morir dimecres als 82 anys, segons va confirmar la pròpia entitat.

Es va llicenciar en Dret per a la Universitat de Barcelona el 1963. El seu prestigi el va portar a ocupar nombrosos càrrecs entre les grans institucions d’advocats a la capital catalana. Va ser tresorer del Col·legi d’Advocats de Barcelona (1985-1989), president de la Cooperativa d’Advocats (1989-1993), membre de la Comissió de Deontologia del col·legi (1991-1993), conseller de la Caixa d’Advocats de Catalunya, vocal del consell de la Mútua d’Advocats i membre del Wordlink For Law. El 2012 va ser nomenat president de l’Associació Espanyola Contra el Càncer.

Va ser diputat de la junta de la junta de govern del col·legi d’advocats de Barcelona entre el 1985 i el 1988 durant els mandats d’Antoni Plasència i Josep Maria Antràs. Va ocupar la presidència del tribunal arbitral entre el 2018 i el 2022 i posteriorment va ser nomenat President d’Honor. Va exercir, a més, de professor de Dret Societari en la facultat de Dret de la Universitat Ramon Llull. També va estar vinculat al Círculo Ecuestre de Barcelona amb diferents càrrecs en la junta de govern.

El 2021 va rebre la Creu de Primera Classe de l’Orde de San Raimundo de Peñafort, una distinció que atorga el ministeri de Justícia. Des del 2022 era consultor d’Euroforo-Arasa & De Miquel, despatx que havia fundat ell mateix el 1971 al costat de Josep Arasa.

En motiu del seu traspàs, el Tribunal d’Arbitratge de Barcelona va recordar la figura de l’advocat en una nota en què també remarcava la seva trajectòria i el seu tarannà: “Va ser un advocat expeditiu i brillant. A l’ICAB va ocupar diversos càrrecs i en el tribunal sempre estarem en deute amb ell per l’impuls decisiu que va donar a la institució i la seva aposta per modernitzar-la i adaptar-la a les necessitats actuals.”

El tribunal arbitral, fundat el 1989, és l’organisme permanent de l’Associació Catalana per a l’Arbitratge que té com a objectiu servir portar a terme els arbitratges en conformitat al seu codi ètic.

El 2014 De Miquel i Arasa van ampliar el negoci amb el projecte Euroforo, que va suposar la incorporació de professionals independents.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia