Necrològiques

SOCIETAT

Dol a Vilanant per la mort de l’antic alcalde Francesc Casadevall

El conegut granger va ser la víctima de l’accident de moto d’ahir al municipi

El conegut ramader de Vilanant i Taravaus (Alt Empordà) Francesc Casadevall i Prats, que va ser alcalde entre el 1983 i el 1987, va morir ahir als 74 anys en un accident de moto. Va topar frontalment a la carretera del seu poble contra una furgoneta. La cerimònia de comiat tindrà lloc demà a les 11 del matí al tanatori Àltima de Figueres.

Conegut com En Xela tenia una granja al seu mas familiar i era un dels ramaders del sector més apreciats, també per la seva intervenció en els grans incendis del 2012. “El trobarem a faltar, era una persona d’una saviesa innata i un tarannà que ens acompanyarà sempre”, explica l’alcaldessa de la vila, Anna Palet.

Va ser alcalde amb les sigles de Convergència i malgrat que va deixar la política local sempre es va preocupar pels afers dels poble: “La veritat és que era molt bona persona, implicada des de sempre en els afers del poble i i un home dialogant; sempre que en aquests últims temps veia alguna cosa que no li agradava te la comentava.”

El 2022 va participar en el documental Que no s’abandoni el camp un emotiu homenatge a la pagesia del municipi, on també es feia palesa la intervenció decisiva de tots plegats en l’incendi. Allà hi explicava la seva trajectòria vital. El seu oficia havia estat el de paleta fins als 32 anys. Va ser llavors, el 1982, quan va acabar de fer la granja de polls, instal·lacions que amb el temps van créixer.

El seu fill ha seguit fins ara les seves passes malgrat les enormes dificultats que van haver de superar sobretot en els últims temps arran de l’encariment de tots els productes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia