Necrològiques

SOCIETAT

Mor Pepe Cortés León, un dels dissenyadors catalans més guardonats

Va rebre el Premio Nacional de Diseño el 2006 i el títol de MESTRE del FAD el 2002

El reconegut dissenyador Pepe Cortés León (Barcelona, 1946) va morir divendres passat als 78 anys. El seu treball va ser guardonat diverses vegades en els Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme. Des del 2010, per motius de salut, vivia en una masia a Peratallada (Baix Empordà), on no va deixar mai de treballar en projectes d’arquitectura i interiorisme i va ser un home compromès amb el territori.

Cortés es va formar en el Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona EINA, on posteriorment va exercir com a professor. Als anys setanta va impulsar amb altres professionals de diferents sectors el Grup Obert de Disseny. Els seus primers treballs van ser per a les joieries Oriol i Cubic, per a la botiga discogràfica Warner i per a les oficines Poliglas.

Als vuitanta un dels seus dissenys més populars van ser els del restaurant Azulete –premi FAD del jurat i del públic–, projecte amb el qual va treballar amb l’arquitecte Òscar Tusquets. Hi va tornar a col·laborar en el pavelló de mobles Casas a Milà.

En aquests anys també va fer el disseny les oficines del Port Autònom de Barcelona, el Showroom de Daniel Hetcher, les oficines de Tejidos Sivila i la col·lecció de mobles Muy Formales que va realitzar al costat de Xavier Mariscal. Amb l’arquitecte Alfred Arribas va dissenyar el conegut bar Gambrinus.

Durant aquests anys també va completar la nova imatge de les façanes de la Caixa i el projecte de remodelació d’algunes de les zones de l’edifici de Telefónica. A partir dels noranta va continuar treballant amb múltiples locals comercials, restaurants, habitatges i va fer les seves pròpies exposicions.

A banda dels múltiples premis FAD que va rebre, el 2006 va ser guardant amb el premi de disseny de l’estat i el 2011 se li va concedir el títol de MESTRE del FAD. El 2002 el col·legi de dissenyadors i decoradors de Catalunya li va concedir el premi Santiago Marco.

En l’àmbit internacional va ser reconegut a Alemanya pel disseny del tamboret Jamaica (1994). Altres dels dissenys representatius són el llum Pekin (1983) i el banc Gràcia (1991).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.