Necrològiques

Cultura

Jon Landau, llegendari productor de ‘Titanic’ i ‘Avatar’

Va ser el principal col·laborador de James Cameron en els seus films més ambiciosos

El productor de cinema nord-americà Jon Landau (Nova York), que es va endur l’Oscar a la millor pel·lícula per Titanic (1997), va morir divendres a Los Angeles als 83 anys, segons va confirmar el seu fill al portal The Hollywood Reporter.

Landau va ser durant molts anys la mà dreta de James Cameron, un dels directors de més èxit a Hollywood. Van treballar plegats en les dues primeres parts de la saga Avatar, la primera estrenada el 2009 i la segona el 2022, dos dels films que més diners han recaptat de la història.

Fill d’una família relacionada amb el cinema –el seu pare va ser nominat a un Oscar–, Landau va ser nomenat vicepresident executiu de llargmetratges de la 20th Century Fox quan només tenia 29 anys. Això li va permetre impulsar grans èxits com ara Sol a casa i la seva seqüela i un altre dels films de James Cameron, Mentiras arriesgadas.

Després de fundar la seva pròpia productora, Lightstorm Entertainment, tant ell com el mateix Cameron van produir pel·lícules com ara la nova versió de Solaris (2002) de Steven Sodenbergh, el documental Beyond glory (2015) i el film d’animació Alita: Battle angel (2019) del mexicà Robert Rodríguez.

Landau també va donar suport a l’ambiciosa idea de Cameron de continuar explorant l’univers d’Avatar en noves pel·lícules que s’haurien d’estrenar el 2025, el 2029 i el 2031.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia