Necrològiques

Cultura

Mor Charles Cyphers, un dels actors de la saga de terror ‘Halloween’

Ca col·laborar amb John Carpenter en films com ‘La boira’ i ‘Fuga de Nova York’

L’actor Charles Cyphers (1939, Nova York), conegut sobretot el seu paper de xèrif Leigh Brackett a la saga de terror Halloween, va morir diumenge a Tucson (Arixona) als 85 anys, segons va informar el web especialitat Variety. El seu representant va precisar en un comunicat que l’actor havia tingut una “breu malaltia”.

Cyphers va interpretar per primer cop el xèrif Brackett en la primera part de Halloween, dirigida per John Carpenter el 1978, un film que va esdevenir gairebé de forma instantània en un clàssic del cinema de terror. La cinta va suposar ser el debut cinematogràfic de tota una llegenda de Hollywood, Jamie Lee Curtis, que va fer el rol de Laurie.

L’actor va repetir el paper a la segona part el 1981 i va reaparèixer, per molts de forma sorprenent, a Halloween Kills el 2021, que era tot un homenatge a la primera part de la saga. Cyphers havia debutat en el cinema professional en una altra de les grans obres de Carpenter, Assalt a la comissaria del districte 13 (1976), un film d’acció en què va fer el paper de l’oficial Stalker. La majoria dels actors eren desconeguts ja que l’autèntica estrella de la pel·lícula va ser el mateix Carpenter , que es va inspirar en el western Rio Bravo per crear una brillant atmosfera de tensió.

Carpenter també va comptar amb Cyphers per un altre dels seus films de terror més coneguts, La boira (1980), on l’estrella tornava a ser Curtis, i en el thriller de ciència-ficció Fuga de Nova York (1981).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia