Necrològiques

cultura

Mor l’actriu sud-africana Connie Chiume, una de les estrelles de ‘Black Panther’

Va saltar la fama a tot el món per seva aparició en la súper producció de Marvel i la seva seqüela

L’actriu sud-africana Connie Chiume (1952, Welkom), que havia saltat a la fama a tot el món pel seu paper en la pel·lícula de superherois Black Panther, va morir dimarts a Johannesburg als 72 anys, segons va informar la seva família a mitjans del seu país. El seu fill, Nongelo Chiume, va admetre en un canal de televisió local que havia estat ingressada en un hospital per afrontar una intervenció de la qual finalment no es va recuperar.

La veterana intèrpret, de pare malawi i mare sud-africana, va estudiar als anys setanta per fer de mestre però va abandonar les classes per perseguir el seu somni, el món de l’actuació. Va viatjar a Israel i Grècia, on va fer els seus primers papers en produccions modestes.

Després d’actuar en diferents sèries de televisió sud-africanes, el seu gran moment li va arribar quan va ser escollida per liderar una de les tribus en la súper producció de Marvel Black Panther (2018), paper que va mantenir en la seqüela del 2022, Wakanda Forever.

Chiume també va aparèixer en el musical produït per Disney Black is king, dirigit per la cantant Beyoncé, una versió del musical El rei lleó en què va interpretar el paper de la mare de Simba, Sarabi.

Abans de fer el salt a l’univers Marvel ja havia participar en una gran producció, Soñé con África (2000), un film de Hugh Hudson que es va veure al festival de Canes amb la presència d’estelles com Kim Basinger, Vincent Perez, Eva Marie Saint i Daniel Craig.

Al seu país va ser guardonada amb diversos premis de cinema i televisió gràcies al seu ampli registre de caràcters, des de l’ama de casa fins a una perillosa criminal. També va destacar en obres de teatre. Durant dècades va ser un dels rostres més coneguts de la televisió pública. El 2020 va ser nominada als premis Feather per la seva lluita en el reconeixement dels drets de la comunitat LGBTIQ+. L’últim èxit televisiu al seu país va ser la participació en el drama Gomora, estrenat el 2020.

El govern de Sud-àfrica també s’ha afegit al dol per la pèrdua d’una de les dones més conegudes del país. Una de les seves filles, Nothando Mabuza, és actriu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia