Necrològiques

societat

Jon McBride, el primer astronauta de Virgínia Occidental

Hauria estat el comandant de l’STS-61-E si la missió no s’hagués cancel·lat arran del desastre del transbordador espacial ‘Challenger’ l’any 1986

L’oficial naval i pilot de proves nord-americà Jon McBride, conegut per haver estat el primer astronauta de Virgínia Occidental, va morir dimecres, 7 d’agost, a l’edat de 80 anys, segons recull el mitjà americà WV MetroNews.

Tot i que va néixer a Charleston, McBride considerava que Beckley, a Virgínia Occidental, era la seva llar. El 1960 es va graduar a la Woodrow Wilson High School de Beckley, després va assistir a la Universitat de West Virginia entre 1960 i 1964 i va rebre una llicenciatura en ciències en enginyeria aeronàutica a l’Escola de Postgrau Naval dels Estats Units. El 1965 va començar el servei naval a la Marina dels Estats Units. Al llarg de la seva trajectòria militar, va volar amb més de 40 tipus diferents d’avions civils i militars i va registrar més de 8.800 hores de vol, incloses 4.700 hores en avions a reacció i més de 600 aterratges de portaavions.

El gener de 1978 va ser seleccionat com a candidat d’astronauta per la NASA. Va ser el pilot del STS-41-G, que es va llançar des del Kennedy Space Center de Florida, el 1984, a bord de l’Orbiter Challenger. Durant la seva missió de vuit dies, els set membres de la tripulació van desplegar el satèl·lit pressupostari de radiació terrestre, van realitzar observacions científiques de la Terra amb el palet OSTA-3 i van demostrar un possible reabastament de satèl·lit amb una activitat extravehicular (EVA) i la transferència d’hidrazina associada.

Quan va tornar a la Terra, McBride estava programat per tornar a volar el març de 1986 com a comandant de l’STS-61-E. Aquest vol, però, va ser un dels diversos ajornats per la NASA arran de l’accident del Challenger el gener de 1986. Dos anys més tard, el 1988, va ser nomenat per comandar la tripulació de la missió STS-35 (Astro-1), prevista per al llançament al març de 1990, però el 1989 McBride va optar per retirar-se de la NASA i de la Marina per seguir una carrera empresarial.

Va ser president i director executiu de la Flying Eagle Corporation a Lewisburg, i president del Constructors Labor Council West Virginia, un grup que representava contractistes de construcció pesant i d’autopistes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia