Necrològiques

societat

Mor als 92 anys Albert Segú i Vilahur, autor de ‘Retalls de la Fosca’

El metge barceloní va evocar les memòries dels seus estiu a Palamós

El metge i escriptor barceloní Albert Segú i Vilahur va morir divendres als 92 anys. La seva obra més coneguda és Retalls de la Fosca. un llibre que ell mateix va definir com un viatge nostàlgic al Palamós dels anys quaranta i cinquanta. En va fer una primera edició el 1988 i el 2006 en va publicar una de nova revisada a través de Viena Edicions.

Segú va estiuejar pràcticament tota la vida a Palamós, a la platja de la Fosca, i es va convertir en tot un erudit d’aquest racó, un dels més bells de la Costa Brava. En aquelles memòries dels seus estius evocava un estil de vida ja desaparegut, el de les primeres colònies d’estiuejants. En el llibre també recordava les seves memòries de la Guerra Civil en aquell indret i alguns fragments de la història de la coneguda família Dalmau, que eren molt amics dels Vilahur.

Segú estava casat amb Marta Boixeda i Miquel, amb la qual va tenir quatre filles. La cerimònia de comiat ha tingut lloc avui dilluns al tanatori de Les Corts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia