Necrològiques

Societat

Dol a Olesa per la mort de Daniel Pujol, exalcalde i cooperant internacional

Membre del PSC, va liderar el govern municipal entre el 1984 i el 1986 i va ser un gran activista social

Dol a Olesa de Montserrat. L’Ajuntament ha confirmat la mort als 72 anys de Daniel Pujol Garcia (Olesa de Montserrat, 1951), que va ser l’alcalde de la vila entre el 1984 i el 1986. No només era conegut pel seu activisme polític sinó per la seva col·laboració en les entitats socials.

Pujol, un històric militant del PSC, va ser el segon alcalde de la democràcia a Olesa. També va ser regidor de Joventut i Comunicació en el mateix mandat. Abans ja havia estat regidor del PSC després de les primeres eleccions municipals. De fet, va formar part de l’agrupació socialista d’Olesa des de la seva constitució. A les eleccions del maig de 2023 va tancar la llista del PSC

Segons ha informat l’Ajuntament, Pujol Garcia es va llicenciar en Filologia Hispànica i va treballar com a professor de llengua castellana en diversos instituts de Catalunya. Anteriorment, també havia treballat com a locutor a Ràdio Terrassa. Precisament, durant el seu mandat va impulsar la municipalització de l’emissora Olesa Ràdio. Pujol destacà també per la seva implicació professional en accions de cooperació internacional en diversos països d’Amèrica Llatina. En aquest sentit, va treballar per a organismes internacionals com les Nacions Unides, la Unió Europea o l’Organització Internacional del Treball, entre d’altres.

Va renunciar al càrrec d’alcalde el 18 de desembre de 1986 per haver estat nomenat director de l’Institut de Formació de Santa Cruz de la Sierra a Bolívia. Havia assolit l’alcaldia d’Olesa el 13 de juliol de 1984. Va ser membre actiu de La Passió, en la qual va interpretar diferents papers; va ser director de l’Escola d’Arts i Oficis i va impulsar la secció local de Cáritas. L’alcalde Jordi Parent, ha expressat el seu condol i el de tota la corporació a la família i amics de Daniel Pujol. “Recordo i destaco la seva implicació en projectes de cooperació internacional a Amèrica del sud, així com la seva implicació en diverses entitats olesanes. Descansi en pau”.

L’Ajuntament ha decretat dos dies de dol durant els quals la bandera de la vila onejarà a mig pal i amb crespó negre. La cerimònia de comiat tindrà lloc aquest dimarts a les 17 h a la parròquia de Santa Maria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia