Necrològiques

Cultura

Mor als 29 anys Michaela DePrince, la ballarina africana que va trencar barreres en la dansa

Va passar de viure en un orfenat a Sierra Leone a ser l’estrella d’un dels grans vídeos de Beyoncé

La reconeguda ballaria Michaela DePrince –nascuda com a Mabinty Bangura el 1995 a Sierra Leone– va morir divendres al seu país de naixement amb només 29 anys per causes que encara no se saben. Ho va confirmar el propi web oficial d’Instragram de l’artista, una de les més conegudes a l’Africa.

Va ser considerada, de fet, una pionera en el món del ballet com a dona negra. Va viure als Estats Units des de petita ja que va ser adoptada per una parella de Nova Jersey. Es va formar en la prestigiosa escola Boston Ballet i una de les seves aparicions estel·lars va tenir lloc en un vídeo dels vídeos més famosos de Beyoncé, el de la cançó Lemonade.

La seva passió per la dansa i la música va començar al seu propi país, quan vivia en un orfenat per a víctimes de la guerra, en veure una foto d’una ballarina en una revista. En aquell moment va decidir que allò era el que volia fer.

Als Estats Units el seu camí per arribar a l’èxit no va ser senzill ja que va trobar-se amb actituds directament racistes d’algunes professores, que li van dir que una ballarina negra no tindria possibilitats de triomfar. Amb tot, va acabar ingressant a la prestigiosa escola de ballet Rock School for Dance Education i va rebre una beca per estudiar a la Jacqueline Kennedy Onassis School of Ballet de l’American Ballet Theatre. Juntament amb la seva intensiva formació en ballet, DePrince va prendre classes a través del Keystone National High School, en el que va aconseguir el seu diploma d’institut

Al Dance Theatre de Harlem, on va convertir-se en la ballarina principal més jove de la història del teatre. També va formar-se a la companyia més gran de ballet dels Països Baixos, la Dutch National Ballet, i al Boston Ballet.

El 2014, DePrince va escriure juntament amb la seva mare adoptiva les memòries sobre la seva vida Taking flight: From war oprhan to star ballerina llibre del qual Madonna en va comprar els drets per fer-ne una pel·lícula. Es va convertir, a més, en ambaixadora d’una fundació dels Països Baixos per promoure el benestar i la salut mental dels nens que viuen en zones de guerra

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia