Necrològiques

cultura

Adeu a Franca Bettoja, l’actriu italiana d’‘El último hombre sobre la Tierra’

Va estar casada amb el prestigiós actor i director Ugo Tognazzi

El cinema italià s’ha acomiadat d’una de les seves actrius més conegudes als anys seixanta. Franca Bettoja (Roma, 1936) va morir divendres passat als 88 anys. Va estar casat amb un dels actors i directors més coneguts de l’escena cinematogràfica del país, Ugo Tognazzi.

El gran moment de l’actriu va arribar el 1964, quan va tenir l’oportunitat de protagonitzar al costat del llegendari Vincent Price la primera versió a la gran pantalla d’El último hombre sobre la tierra, basat en un dels llibres de terror i ciència-ficció més venuts de la història, Soy leyenda, de Richard Mattheson. El mateix escriptor va escriure el guió amb un pseudònim i la direcció va ser compartida per Ubaldo Ragona i Sidney Salkow. El 2007 l’actor nord-americà Will Smith va produir i protagonitzar l’última versió de la coneguda novel·la.

Va participar en molts films de la indústria italiana que intentava competir amb Hollywood des dels estudis de Cinecittà. Va ser l’heroïna d’algunes pel·lícules de Sandokan i el 1967 va compartir pantalla amb el seu futur marit a la comèdia Il fischio al naso. Abans, havia acompanyat Ricardo Montalbán, Carmen Sevilla i Gino Cervi a Los amantes del desierto.

El 1962 va presentar a la RAI un dels seus programes de varietats més vistos, Tiempo di jazz. Dos anys abans ja havia obtingut certa notorietat pel seu paper a la sèrie La piscina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia