Necrològiques

religió

Mor Joan Marquès, sacerdot salesià de la comunitat de Barcelona Martí-Codolar

Nascut a Menorca, va fer el noviciat a Terrassa i va ser ordenat per Joan Enric Vives

El sacerdot salesià Joan Marquès i Calafat, de la comunitat de Barcelona Martí-Codolar, va morir divendres de la setmana passada als 62 anys per culpa d’una ràpida malaltia. Havia complert 43 anys com a salesià i tres dècades com a sacerdot.

Va néixer a Ciutadella (Menorca) el 1962, però des de la seva etapa de formació va viure a Catalunya. Va fer el noviciat a Terrassa, ciutat en què va fer la seva professió solemne el 5 de setembre del 1981, segons van informar els Salesians en la seva nota de comiat. Va estudiar filosofia al Postnoviciat Sant Jordi i es va preparar també a Mataró i Girona. Els estudis de teologia els va completar a la comunitat de Barcelona-Martí-Codolar (1990-94), que seria precisament l’última en la qual serviria.

Va ser ordenat sacerdot el 1994 per Joan Enric Vives, en aquell moment bisbe auxiliar de Barcelona. També va exercir la seva tasca pastorals a Barcelona Rocafort, Terrassa, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Barcelona Can Prats, Barcelona Don Bosco Navas i Barcelona Tibidabo abans d’acabar la seva trajectòria, aquest mateix any, a Martí-Codolar. També va ser delegat de la Pastoral Juvenil.

La cerimònia de comiat va tenir lloc dissabte passat al Santuari Maria Auxiliadora de Barcelona Sarrià.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia