Necrològiques

Societat

Mor als 107 anys Joan Piñol, pioner de la Denominació d’Origen Terra Alta

Va ser mestre durant la república i soldat durant la Guerra Civil abans de crear el seu negoci, el 1945

El fundador del Celler Piñol de Batea (Terra Alta) Joan Piñol i Ferrus, va morir divendres als 107 anys, segons ha informat la família en el seu compte d’Instagram. “Va ser tot un campió en la seva vida i pioner en donar a conèixer el vi de Batea i la Terra Alta per tot arreu.”

Piñol, nascut a Batea el 1917, va ser també mestre de la Generalitat republicana, supervivent de la Guerra Civil, comerciant i elaborador de vins abans de fundar el seu propi celler. “Era sobretot un amant de la seva família i un home de fe. Visca Juanito de Garbanto!”, acaba la nota de la família,

En un extens article publicat per Va de Vi fa tres anys, Piñol repassava la seva vida. Va deixar la feina de mestre a Olesa per lluitar en l’exèrcit de la república. Després de la guerra li van retirar el títol de mestre. El 1945 va crear el Celler Piñol a Batea, on venia vi a granel, sobretot a Tortosa i comarca. El 1989, de la mà de la seva filla, Josefina, el negoci va fer un pas endavant amb l’embotellament del vi. I malgrat les dificultats, el celler va esdevenir amb el temps una referència a la Terra Alta.

Fora de les vinyes i la família el que més l’apassionava era el futbol i, sobretot, el Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia