Necrològiques

Cultura

Mor Martin Lee, guanyador d’Eurovisió el 1976 amb la Gran Bretanya

Va triomfar en el festival amb la coneguda cançó ‘Save your kisses for me’

  • Martin Lee.
  • VÍDEO: Brotherhood of Man. Eurovisió. 1976,

El cantant, guitarrista i compositor britànic Martin Lee (1946, Londres) , que va guanyar el festival d’Eurovisió del 1976 al costat del grup Brotherhood of Man, va morir diumenge als 77 anys, segons van anunciar els seus companys de la històrica banda. Lee va compondre i va ser la veu principal d’un èxit que encara ressona en moltes emissores de pop clàssic, Save your kisses for me.

L’afamat mànager Tony Hiller va ser l’ànima del grup, format per dones homes i dos dones –a l’estil d’Abba–. El quartet va celebrar el seu primer número a les llistes europees el 1975 amb Kiss me kiss me your baby.L’any següent, la cançó triomfadora d’Eurovisió va vendre més d’un milió de còpies i Lee va ser guardonat amb el premi Ivor Novello com a millor compositor. El tema també va ser número 1 a les llistes espanyoles.

El cantant es va casar amb una de les components del grup, Sandra Stevens, i la banda va continuar triomfant a les llistes d’èxits amb dos números 1 més els anys següents Angelo i Figaro. En total van aconseguir situar vuit dels seus senzills en el Top 75 britànic i 26 dels seus discs van ser de platí. Una de les seves cançons també va ser Top 10 als Estats Units, el seu mercat més difícil. Van continuar fent gires fins al 2020, quan van anunciar la seva retirada.

Abans d’afegir-se a Brotherhood of Man, Martin havia tocat pel seu compte i format part d’altres grups no professionals. També havia viscut cinc anys a Austràlia abans de conèixer l’èxit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia