Necrològiques

cultura

Mor Michel Blanc, un dels actors i cineastes francesos més icònics

Va ser un dels còmics més reconeguts del país però també un guionista i director de gran talent

El reconegut actor, guionista i director francès Michel Blanc (Courbevoie, 1952) ha mort avui als 72 anys per culpa d’un atac de cor, segons han confirmat mitjans del seu país. Va començar la seva trajectòria com un dels actors de comèdia més populars del país però amb el temps va demostrar que el seu talent anava molt més enllà.

Blanc va ser, de fet, una de les poques persones que ha guanyat dos premis al Festival de Canes com a intèrpret i com a guionista en dos films diferents. El 2012 va rebre el Cèsar al millor actor pel seu treball al drama polític El ejercicio del poder de Pierre Schoeller.

Blanc va saltar a la fama pel seu personatge de solter maldestre (Jean-Claude Jean-Claude Dusse) a Anem a fer bronze, recordada paròdia de les pel·lícules de vacances dirigida el l 1978 per Patrice Leconte i que van veure més de dos milions de persones a França. Abans ja s’havia fet un nom en el món de l’espectacle de París arran de les seves actuacions al cafè teatre Le Splendid a Montparnasse. La segona part d’Anem a fer el bronze també dirigida per Leconte el va consolidar en el seu paper de solter desesperat.

El primer gran canvi de registre el va protagonitzar a Traje de etiqueta, pel·lícula dirigida el 1986 per Bernard Bilier, una comèdia dramàtica en que un home descobria la seva homosexualitat. Va rebre el premi al millor actor a Canes i va superar la imatge de còmic poc seriós que molts tenien d’ell. El 1994 va ser premiat un altre cop a Canes pel seu guió a Mala fama. A partir de llavors va actuar per alguns dels directors internacionals de més prestigi, com Peter Greenaway (Els llibres de Prospero), Robert Altman (Prêt-à-porter) o Roberto Begnini (El monstre).

Blanc també va acumular amb els anys un gran prestigi com a guionista i director. El 2002 va assolir el seu primer gran èxit comercial al seu país rere la càmera amb la comèdia romàntica Besen a quien quieran abans d’atrevir-se amb la tercera part de la saga de Jean-Claud Dusse (2006), que van veure més de 10 milions d’espectadors. El ejercicio del poder va tornar a ser un èxit rutilant i es va mantenir en primera línia participant en grans produccions com Las nuevas aventuras de Aladino (2015) i Una policía en apuros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia