Necrològiques

societat

Mor als 100 anys Lily Ebert, estrella de TikTok i supervivent d’Auschwitz

Lily Ebert, una dona supervivent del camp de concentració i extermini Auschwitz, va morir ahir a l’edat de 100 anys a Londres, recull el mitjà internacional The New York Times. Aquests darrers anys, Ebert s’havia fet famosa a TikTok perquè, juntament amb el seu besnét, Dov Forman, explicava les seves experiències com a supervivent de l’Holocaust als més joves.

Després d’haver passat pels horrors del nazisme, el 1992 un expert en trauma li va demanar que parlés en una conferència d’educació sobre la seva experiència al campament. Després, va sentir la urgència de compartir més la seva història. Va ajudar a fundar el Centre de Supervivents de l’Holocaust, així com una organització que oferia teràpia als supervivents que la necessitaven. Va parlar a les escoles i el 2015 va rebre la Medalla de l’Imperi Britànic pels seus esforços en l’educació i la conscienciació sobre l’Holocaust.

El febrer de 2021, el seu besnét va crear un compte de TikTok per publicar vídeos amb les seves reflexions. L’objectiu del compte no era només compartir el passat d’ Ebert i mantenir vives les seves històries sobre l’Holocaust, sinó també demostrar que havia anat a formar una família i a viure una vida normal.

El 2023, va ser nomenada membre de l’Ordre Britànica pel rei Carles pels serveis a l’educació sobre l’Holocaust.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia