Necrològiques

cultura

Mor d’un tret al cap el cantant cubà conegut com El Taiger

Tenia 37 anys i era un dels artistes més coneguts de la música urbana del seu país

Dol en la música llatina cubana. El cantant de reggaeton José Manuel Carbajal Zaldívar, conegut com El Taiger, va morir ahir dijous als 37 anys després d’haver estat una setmana ingressat en un hospital a Miami. El músic va operat en el centre mèdic el passat 3 d’octubre després d’haver rebut un tret de pistola al cap, segons informa l’agència Efe. La notícia de la seva mort l’ha donat a conèixer el compte oficial de l’artista a Instagram.

Segons el comunicat dels representants del cantant, aquest va ser víctima d’un “crim violent i sense sentit”. El Taiger havia triomfat sobretot gràcies als milions de fans que tenia a les xarxes socials. S’havia consolidat, a més, com un dels cantants urbans de referència a Cuba i a l’Amèrica llatina i era vist al seu país com un referent de molts joves que miren de prosperar en un país encara en plena crisi.

El seu principal èxit, La historia, el va catapultar a la fama fa tres anys. Al llarg de la seva trajectòria va treballar amb alguns dels artistes més influents de reggaeton, com J. Balvin i Cosculluela. Fins i tot artistes de l’escena cubana més tradicional, com el trobador Carlos Varela, han tingut un record per Carbajal i n’han destacat el seu llegat musical i cultural.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia