Necrològiques

comunicació

Mor la popular periodista televisiva Núria Gispert i Vilà

Als anys vuitanta va presentar el programa ‘La tarde’ de TVE i també va treballar a TV3

La periodista Núria Gispert i Vilà, molt coneguda pels eus programes a TVE, va morir dissabte als 66 anys per culpa d’un càncer, segons va confirmar la televisió pública en un comunicat. Va començar a treballar a TVE Catalunya a principals dels anys vuitanta al servei d’informatius. Era habitual veure-la fent entrevistes o d’enviada especial en informacions d’actualitat.

Gispert, que el mes vinent hauria fet 67 anys i tenia previst jubilar-se, va estudiar Ciències de la Informació a la Universitat Autònoma. Pocs després va començar treballant en diaris, revistes i emissores de ràdio. També va ser corresponsal a Andalusia de TV3 i va col·laborar amb Canal Sur.

Als estudis de Madrid de TVE va presentar el programa informatiu que la va fer més popular, La tarde, on va substituir un dels presentadors estel·lars de la cadena, Pepe Navarro. Va ser la presentadora del magazín fins al 1989. Segons la nota que ha publicat TVE, Gispert també va col·laborar en el programa Buscados con cargo, sèrie d’actualitat sobre successos i delictes sense resoldre.

No es va desvincular mai dels estudis de TVE a Sant Cugat del Vallès. Així, va participar en el programa d’entreteniment Enric parada i fonda. Al costat d’altres companyes de TVE Catalunya, i amb Enric Majó de presentador, va explicar on li agrada passar les vacances. Florència era una de les seves ciutats més estimades, però sempre nomenava Barcelona, “la meva ciutat”.

També va treballar en altres canals de televisió i va escriure sobre un altra de les seves passions, la cuina, amb títols com Cuina en menys de 3 hores per a tota la setmana (Cossetània, 2019), Carmanyoles (Cossetània, 2020), i Aquí no es llença res, publicat aquest any també per Cossetània. Gispert col·laborava amb l’ONG Cáritas, organització on va portar la gestió del banc d’aliments.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia