Necrològiques

economia

Mor Joan Cercós, històric arrossaire de les Terres de l’Ebre

Va ser durant vint anys un reconegut sindicalista de la Unió de Pagesos

L’històric empresari agrícola Joan Cercós i Rosa (Amposta, 1941), un dels grans arrossaires de les Terres de l’Ebre, va morir dissabte als 83 anys. Conegut com lo Patró fill. va ser un també durant una vintena d’ans un dels grans sindicalistes d’Unió de Pagesos a la comarca del Montsià, on va ser coordinador comarcal a banda d’ocupar un lloc en la Comissió Permanent Nacional com a membre de la sectorial de l’arròs. Just fa pocs mesos el sindicat li va fer un homenatge en una gran trobada a delta de l’Ebre. En les eleccions municipals del 2015 va formar part de les llistes electorals del PSC.

D’orígens valencians, formava part de la quarta generació d’una gran família de pagesos. Va tenir també un rol rellevant en l’àmbit internacional. Així, va participar durant vint anys al Comitè de les Organitzacions Professionals Agràries i Comitè General del Cooperativisme Agrari a Brussel·les com a membre consultor. Va aplicar als seus camps mètodes que va explorar i aprendre en els seus viatges a grans explotacions agràries de tot el món, com el Canadà i els EUA.

Als anys noranta va ser un dels pioners a Catalunya de l’agricultura ecològica. “Joan ha sigut un defensor de la terra, de l’activitat agrícola, del ‘fer de pagès’. Sempre reivindicant l’important paper de l’agricultura en la nostra societat, que ajuda a garantir el difícil equilibri territorial i la necessària seguretat alimentària. Trencant estereotips, va fer bandera d’una agricultura moderna, sofisticada i d’un pagès que coneix el món que l’envolta i és conscient de la importància del seu sector”, ha escrit la seva germana Àngels Cercós, en un article de comiat publicat a ebredigital.cat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia