Necrològiques

Joan Ràfols i Casamada

Joan Ràfols i Casamada va néixer a Barcelona, el dia 31 d'octubre del 1930.

Enginyer tècnic agrícola, llicenciat en geografia i història i especialitzat en l'estudi de la llet i del seu consum humà, va publicar més d'una vintena de treballs relacionats amb aquest i amb d'altres temes.

Com a expert en diverses disciplines, des del 1993 va participar en nombroses ponències i congressos tant a dins l'Estat com a fora.

Polifacètic en tots els àmbits, Joan Ràfols va ser el coordinador de les primeres i segones jornades catalanocanadenques sobre política i gestió del medi natural, va dirigir durant sis anys la revista Catalunya Rural i Agrària, va col·laborar a la revista virtual Geocrítica de la Universitat de Barcelona, va ser membre de la comissió organitzadora del IV Coloquio Internacional de Geocrítica, sobre el treball, i del actes commemoratius del 25è aniversari de la fundació de la Institució Catalana d'Estudis Agraris i fins i tot va ser president de l'Esbart Dansot de Capellades.

A més, entre les seves col·laboracions editorials també destaquen un conjunt de nou fotografies publicades a Geografia de Catalunya (1968) i la seva participació fotogràfica habitual, entre els anys 1994 i 2000, a Catalunya Rural i Agrària.

La cerimònia se celebrarà demà, dimarts, dia 7, a 2/4 d'1 del migdia, al tanatori Sant Gervasi de Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.