Necrològiques

Àngel Castaño Gimeno: l'ànima de Seinsa

L'empresari gironí, cofundador de l'empresa Serveis Industrials (Seinsa), mor a Girona als 69 anys

Àngel Castaño Gimeno, empresari gironí que va fundar, juntament amb quatre socis més, l'empresa Seinsa (Serveis Industrials) va morir ahir a Girona. Castaño, que feia quatre anys que s'havia jubilat de Seinsa, havia estat fins llavors president del consell d'administració d'aquesta empresa. Després de passar per diversos tallers de Girona, Castaño i quatre treballadors més d'altres firmes van decidir crear Seinsa l'any 1982, en plena crisi. El local inicialment era al Pont Major, després va passar a Sant Narcís i, d'allà, a Vilablareix, l'any 1989, en què el salt del petit taller del Pont Major als 700 metres quadrats de Vilablareix constatava la solidesa de Seinsa.

Castaño va estar al capdavant de la companyia fins fa quatre anys, però amb la jubilació va continuar vinculat com a soci a Seinsa, empresa a la qual es va abocar des que la va crear. Era l'“ànima de Seinsa”, explicaven ahir col·laboradors seus que insistien a destacar com Castaño havia gestionat de dalt a baix tota l'empresa durant els gairebé 30 anys que hi va estar al capdavant.

Nascut a Pedret, casat amb Concepció Gil i pare de dos fills, en una entrevista publicada a aquest diari l'agost del 2009, Àngel Castaño explicava que, entre els projectes que considerava més destacables, hi havia haver treballat amb la Ford, a Almussafes, o la feina a l'aeroport de Torí. De fet, va ser durant la gestió de Castaño que hi va haver el gran salt internacional de Seinsa, amb l'electrificació dels anomenats fingers de ports i aeroports, i que va dur l'empresa gironina a treballar en més de seixanta països d'arreu del món.

La cerimònia per Àngel Castaño Gimeno es farà avui dissabte 18 de gener a dos quarts d'una del migdia a la sala de cerimònies del Tanatori de Girona, a la carretera de Sant Feliu, 36.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia