Necrològiques

Gaspar Sala i Ros

Pastisser i creador de la coca de Llavaneres

Gaspar Sala i Ros, conegut pastisser de Llavaneres, va morir dimecres als 91 anys. Sala va ser el creador de la coca de Llavaneres, les reconegudes postres que s'han convertit en tot un símbol de la gastronomia local.

En reconeixement del mèrit d'haver endolcit el nom del municipi donant-lo a conèixer a través dels paladars més llaminers, l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres li va lliurar, l'any 2012, el guardó de la Coca d'Or. Gaspar va continuar la tradició familiar lligada a l'obrador i que li venia de família, ja que l'avi i la mare ja feien de forners. La pastisseria de la seva família té més de dos-cents anys d'història i la saga continua, amb les filles i amb el seu nét.

La coca de Llavaneres és un pastís de pasta de full i massapà, farcit de crema i recobert amb pinyons, que Gaspar Sala va inventar l'any 1955 i que sempre va defensar que havia estat “voluntat de Déu” que s'acabés convertint en un menjar tan conegut.

El funeral de comiat es va celebrar ahir, a l'església de Sant Andreu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia