Necrològiques

Recordant Antònia Francesch Suñé

Vídua del Dr. Abelardo Mor Mur

Ahir una trucada telefònica em comunicava el traspàs de la Senyora Antònia Francesch Suñé. Senzillament em va dir: “Com que sé la teva estima per a aquesta família, he pensat que ho havies de saber.” A part que la coneixia, era viuda del ja traspassat reconegut i estimat Doctor Abelardo Mor Mur, que ens va deixar fa uns anys.

Com ja he esmentat altres vegades abans, no hi havia tants metges a Girona i, dels que hi havia, molts, per la seva gran professionalitat i humanitat, varen deixar petja a la nostra ciutat, ja que els gironins no tan sols coneixíem els metges sinó també les seves esposes.

A part d'haver tractat molt el Doctor Mor Mur, ja que havia operat el meu germà i familiars, vaig tenir una tia ingressada a la Clínica Girona, esposa de metge, que eren amics amb ells, i recordo que la senyora Mor Mur venia a la clínica a veure-la.

Jo era molt jove, però em captivava com la senyora Mor Mur, potser per l'edat i l'experiència, tractava la meva tia. De fet, era una mica més gran; la meva tia tan sols tenia 45 anys.I ella, amb les seves paraules pausades que destil·laven pau i serenitat... recordo quant de benestar li produïen en aquells moments de dolor i angoixa.

Durant molts anys hi vaig mantenir el contacte, ja que era clienta, però aquells moments viscuts frec a frec a la Clínica Girona amb ella no els he oblidat i li he volgut dedicar unes paraules de record.

Ahir a les 11 del mati es va celebrar una missa en sufragi de la seva ànima a la Parròquia de Santa Susanna del Mercadal. Sé que molts gironins varen estar allà per fer costat als seus fills en aquests moments de comiat, i de ben segur que persones que varen tenir la sort de ser tractades per el recordat Doctor Abelardo Mor Mur no hi varen faltar.

Senyora Mor Mur: el seu marit l'estarà esperant perquè li expliqui com ha canviat el mon mèdic aquí i arreu, i la seva Clínica Girona tan estimada per ell.

M. Carme Ribas i Mora (filla dels fundadors de la desapareguda Granja Mora)

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia