Necrològiques

Recordant la Joana Roura Sala

Propietària de La Bombonera

Estimada Joana, podia pensar moltes coses, però mai que t'escriuria aquestes ratlles. Per telèfon i amb la veu trencada del teu estimat marit, en Joan, hem sigut coneixedors que abans-d'ahir al vespre vas dir adéu a la vida, sense poder-se fer res per evitar aquest desenllaç, un atac de cor fulminant; ho vas fer dins la teva estimada botiga La Bombonera –quin nom tan dolç li vas posar, com dolça eres tu atenent els teus clients i parlant amb els amics.

Joana, et conec fa una colla d'anys, no sé quants, per referència estant tu al capdavant de la botiga The Body Shop, situada al carrer Nou de Girona; vas col·laborar comprant una parella de gegants de cartró pedra en nom de la botiga per a la campanya que fèiem per recuperar els Gegants Antics de Girona, t'agradaven les coses que fèiem per Girona.

Els dissabtes amb en Joan, el teu marit, veníeu a dinar, fan dels crespells i tantes coses que t'agradaven, persona d'un gran paladar. El teu Joan treballava a TVG en l'època difícil en què tothom donava més del que podia. A peu de barra sempre fèiem petar la xerrada sobre la nostra ciutat.

Joana, saps com us enyorava a vosaltres i tots els que heu format part de les nostres vides. Vivíeu a la plaça de Sant Agustí, crec que vau fer obres i vau posar ascensor; nosaltres teníem una foto d'aquest indret que era una passada i ens vas demanar si seria fàcil tenir-ne una, quan encara teníem obert.

Com és la vida, Joana, una clienta nostra es va fer clienta teva i un dia comentant sobre el teu local però sobretot sobre la teva amabilitat amb la clientela li vaig dir que et digués que ens coneixíem. Fa pocs mesos et vaig voler fer saber que ja no veuries més la Rosa, perquè ens havia deixat de la malaltia de moda que havia viscut amb silenci. Tu eres de viatge i hi havia la Maria, la teva germana. En tornar m'ho vas agrair moltíssim, vas recordar allò de la foto i el goig que feia i em vas demanar un dia, encara que fossin pocs moments, el temps d'un cafè, per veure'ns.

Joana, això ja no podrà ser, el que no saben els de dalt és la gran persona que ets i que els arriba una persona que de ben segur els endolcirà la vida com ho has fet a la Girona que tant estimaves. Que has pogut gaudir del darrer Temps de Flors, que tant t'agradava. Dóna records a la Rosa i als nostres pares si els veus.

Avui, dia 30, a dos quarts de quatre de la tarda et diran adéu al Tanatori de Girona, on hi haurà en Joan, la teva família i tanta gent que t'ha conegut i estimat. Gràcies, Joana, per la teva amistat. Girona és òrfena d'una bona botiguera, sort que ens deixes la Maria, la teva germana.

Descansa en pau.

(*) Filla dels fundadors de la desapareguda Granja Mora

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia