Necrològiques

Narcís Artau i Valls

Activista social i cultural cassanenc, va destacar pel seu compromís sindical i polític

L'activista social Narcís Artau i Valls, extreballador del suro i exlíder sindical, va morir el dia 5 d'octubre als 94 anys.

Nascut a Cassà de la Selva el 1920, Artau va desenvolupar una gran tasca de dinamització social i va destacar pel seu compromís i la seva lluita sindical i política.

Rebel, agnòstic per vocació i avesat a la fam, Narcís Artau va viure una infantesa i una joventut difícils. Amb només 17 anys va ser reclutat en l'anomenada “lleva del biberó”. Durant una batalla va ser fet presoner i destinat, primer, a un camp de concentració a Balaguer i després a Terol. Un cop alliberat va tornar a Cassà de la Selva, on, des de la clandestinitat, va ser un dels fundadors i delegat de CCOO, a més de militar uns anys al PSUC. Artau va ser també president de la Colla Excursionista de Cassà de la Selva, soci d'Òmnium Cultural i va participar en uns Jocs Florals, entre moltes altres activitats.

Narcís Artau va ser guardonat, el 2006, amb la medalla Francesc Macià al treball i va rebre el premi Josep Dalmàs, atorgat per la secció local de Cassà d'ERC, l'11 de setembre del 2011, en reconeixement de la tasca que va desenvolupar a la vila.

Les exèquies es van celebrar ahir al tanatori de Cassà de la Selva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia