Necrològiques

Agustí M. Vilà i Galí

Historiador i escriptor, era president d'honor de la Confraria de Sant Elm de Lloret de Mar

L'historiador i escriptor Agustí Maria Vilà i Galí, president d'honor de la Confraria de Sant Elm de Lloret de Mar, va morir abans-d'ahir, dia 9 de març, a l'edat de 92 anys.

Nascut a Lloret el 28 de setembre del 1922, una de les seves grans aspiracions va ser recollir exhaustivament la història de Lloret de Mar. Aquesta passió es va traduir en diverses publicacions. Les nostres veles, La marina mercant de Lloret. Segles XVIII i XIX, El cabotatge a Lloret, La indústria surotapera a Lloret i Pilots, carrilaires i tapers en són alguns exemples.

Doctor en enginyeria industrial, la majoria dels seus llibres tracten de temes relacionats amb el mar. De fet, Vilà era descendent d'una nissaga de mariners que es remunta a mitjan segle XVIII. El seu rebesavi era capità de vaixell i tota la família va seguir la tradició. Per escriure els llibres va recopilar els fets més importants de l'arxiu familiar, una tasca que va completar amb les pròpies investigacions.

Casat amb Maria del Carme Carles Bonhome i pare de tres fills, la cerimònia es va celebrar ahir a la parròquia de Lloret de Mar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia