Necrològiques

Recordant la Purita Mateos Yagüez

Gran mare, amiga i veïna del Barri Vell de Girona

La notícia m'ha arribat per telèfon, s'ha mort la mare d'en Manolo. A final de novembre li escrivia un condol pel traspàs d'una de les seves filles, l'Anna. Feia tres anys que la senyora Purita havia perdut el seu estimat marit, el senyor Joan Ribas, analista. Ubicats tota la vida al Barri Vell de Girona, Ferreries Velles, coneguts per l'afecció motorista, eren una icona, ja que portaven una moto adequada per viatjar a l'estranger. Ja vaig comentar en el condol
del seu marit que ells són els que em van portar l' últim nino de la meva infantesa, encarregat per la nostra mare; és de cel·luloide i va venir d'Holanda.

Van tenir una bona colla de fills i va exercir de mare sense guarderies. El Barri Vell era ple de botigues de tot tipus, no hi havia supermercats i la gent ho teníem tot a mà, fins i tot al seu carrer. Vàrem gaudir molts anys de la peixateria Serra. La Purita era ben coneguda perquè anava sempre amb cotxet i envoltada de petits al seu costat, era d'un caràcter molt afalagador i tothom l'estimava. Era una persona jovial i feliç. Fa molts anys em deia: “Esta se llama como tú, Carmencita Ribas.” És curiós, perquè estem emparentats, però no per Ribas sinó per Guilayn. Ara encara quan podia passejava per la Rambla, però amb els seus néts, dels quals estava molt orgullosa.

Però la vida també li va jugar una mala passada el novembre passat: perdia, després d'uns anys de patiment, però al final quasi sobtadament, l'Anna, una de les seves filles. Estava al consultori del dentista amb el seu germà Manolo. Quan li vaig escriure ja li vaig dir que la mort d'un fill és per als pares irracional i no s'hauria de viure mai. El dolor és massa gran. L'Anna va deixar una petjada immensa d'estimació en els que l'havien conegut. La Purita no ha superat aquestes pèrdues i el seu gran cor de mare ha fet que es volgués retrobar ben aviat amb el seu marit, en Joan Ribas, i la seva nena, l'Anna. Purita, quasi després de 40 anys, també es retrobarà amb la M. Teresa, a qui tant estimava.

Descansi en pau.

Avui, a les 16.30 h, se celebrarà la cerimònia religiosa a l'església, ara basílica, de Sant Fèlix de Girona, la seva parròquia, on de ben segur un munt de gironins s'aplegaran per dir adéu a aquesta mare i estar al costat d'aquests germans tan estimats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia