Necrològiques

Josep Fradera i Soler

Autor teatral i activista mataroní

L'activista mataroní Josep Fradera i Soler ha mort a la seva ciutat natal, Mataró, a l'edat de 91 anys.

Autor de moltes obres de teatre, algunes representades, com ara Mataró, 1708. Proveïdor de la Reial Casa, inspirada en l'estada a la capital del Maresme de la reina Elisabet Cristina, esposa de l'arxiduc Carles, va guanyar dues vegades del premi Joan Santamaria.

Va ser fundador del cineclub Film Ideal Club, de l'escola Anxaneta –una de les primeres escoles democràtiques, catalanes, actives i laiques– i un dels promotors
del setmanari independent
El Maresme. Com a president de la delegació d'Òmnium Cultural (1975-1979), Josep Fradera va ser escollit per fer el parlament durant la Diada de l'any 1977. Membre del consell editorial de l'edició del Maresme d'El Punt, va ser, a més, crític de cinema, articulista i conferenciant.

En l'àmbit municipal, va ser secretari particular de l'alcalde Joan Majó i del seu successor, Manuel Mas. També ho va ser en l'etapa de Majó com a ministre d'Indústria i Energia. Regidor de Cultura entre 1987 i 1991 com a independent a la llista del PSC, Josep Fradera ha estat un home compromès, implicat en moltes iniciatives ciutadanes, de tarannà tolerant i sempre obert als canvis.

Pare de Josep Maria Fradera, catedràtic d'història de la UPF, la cerimònia de comiat se celebrarà avui, dia 2 d'abril, a les 4 de la tarda, al Tanatori de Mataró.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia