Necrològiques

En la mort de Jordi Masgrau i Boschmonar

Nascut el 1928 a Banyoles, Jordi Masgrau i Boschmonar és una figura clau per entendre la reactivació d'Unió Democràtica de Catalunya a les comarques gironines després de la llarga foscor de la dictadura franquista.

En Jordi Masgrau, que ja quan era estudiant havia tingut contacte amb la gent del partit, va participar activament en les primeres reunions celebrades en cases particulars. A banda d'exposar-s'hi l'ideari d'Unió, s'hi comentava la realitat política del moment, posant l'accent en la necessitat d'organitzar-se i de fer créixer partits democràtics i fortament nacionalistes, que prenguessin entre els seus objectius prioritaris la defensa de Catalunya. Trobades en les quals van participar, entre altres, Alfons M. Thió, Miquel Coll i Alentorn i Anton Cañellas. Finalment, la tardor del 1976, els matrimonis Masgrau i Thió van decidir impulsar la reinstauració d'UDC a Girona. Es van contactar les persones que havien assistit a les anteriors reunions i d'altres, i van arribar a formar un primer i sòlid grup de militants. Es van començar a fer reunions setmanals: les primeres, a cases particulars, després als locals d'Òmnium Cultural i fins i tot al local del Partit dels Socialistes de Catalunya, fins a disposar del primer local propi, a la plaça Catalunya de Girona.

El Sr. Masgrau va ser president de la intercomarcal de Girona, i tots els militants el recordaran com una persona discreta, dialogant i conciliadora, oberta a les noves aportacions i defensor del seu país i de les persones que en formen part.

Ha estat un gran marit i un gran pare que ha lluitat per la seva família des de sempre, i un gran amic fent costat a tots els seus i sense tenir mai un no com a resposta. Ha marxat de la mateixa manera que ha viscut, amb discreció i amb la tranquil·litat que sempre desprenien la seva mirada i el seu somriure.

Només podem dir: gràcies, Jordi, per tot el que has fet per tots i cadascun de nosaltres, i fins aviat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia