Necrològiques

Recordant Max Varés i Batlle

Un manaia de banda i rei dels Mamelucs

Dissabte passat, després de dies de lluita contra la malaltia, tot i l'ajuda rebuda per part d'un familiar estimat, ens ha deixat l'amic, el manaia, el rei dels Mamelucs de la cavalcada de Reis de Girona, l'artista Max Varés, fill del reconegut cineasta Antoni
Varés i Martinell i Lluïsa de Batlle. Tenia tres germans, en Lluís, l'Albina i l'Anna, molt estimats a la nostra ciutat.

En Max era una persona molt coneguda en diversos àmbits de la nostra ciutat. Jo pel que més el coneixia és com a manaia. Ell tocava a la banda, i quan vaig ser pendonista em va felicitar personalment obsequiant-me amb unes fotos fetes per ell del castrum dels manaies quan era a Casa Carles.

Va crear la banda dels Mamelucs per a la cavalcada de Reis, de la qual en va fer un llibre que li va presentar el manaia Quim Alegret. A la família manaia era una persona molt estimada. Ha col·laborat al llarg dels anys en les activitats dels manaies; la darrera, l'organització de la desfilada que es va fer el Diumenge de Rams.

En Max també va obrir per al
jovent de l'època el recordat bar L'Enderroc, punt de trobada de molts gironins i lloc de reunió dels manaies, on deliberaven el futur del maniple.

Sempre que pugem als Àngels la creu que va fer del Crist de l'Acollida ens recordarà aquest artista, aquest gironí, aquest manaia que va viure i treballar en aquesta bonica muntanya tan estimada pels gironins que és els Àngels.

La foto d'en Max me l'ha facilitat un fill de manaia de banda,
Eudald Herranz.

Des d'aquestes línies vull expressar el meu sentit condol a la seva família.

Max, gràcies per haver estimat tant els manaies i Girona

.

(*) M. Carme Ribas i Mora, primera dona pendonista de la confraria de Jesús Crucificat Manaies de Girona 1988.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia