Necrològiques

Ens ha deixat Jaume Esteba Caireta

Alcalde d'Anglès entre 1971 i 1976

Persona emprenedora, bon pare de família, amic dels seus amics i un bon alcalde per a Anglès. En Jaume Esteba, amb la visió d'empresari i amb la conxorxa dels seus col·laboradors de l'equip de govern, va fer que Anglès visqués una de les millors èpoques de la seva història.

Durant el seu mandat, Anglès fou el mirall dels pobles veïns, tant a nivell industrial i comercial com d'esbarjo. Val a dir que totes les indústries funcionaven a alt rendiment: la Burés, ampliant les seves naus; els palillos, Antex, Aulet, els llapis, les agulles, etc. A més a més, Anglès era un centre d'esbarjo per a molts joves de les comarques gironines, amb tres cinemes, dues discoteques i els pubs i bars del moment.

També en el seu mandat destaquen les millores pel que fa a infraestructures, com ara portar l'aigua potable a tot el poble, tot millorant la seva captació i distribució, i l'asfaltatge de carrers i places. Va iniciar el que avui podríem dir un gran complex esportiu, inaugurant la piscina descoberta, que fou una de les primeres de la província. Com a home culte que era, apostava pel jovent. En el seu mandat, fou una realitat la nova escola d'EGB. Va iniciar els tràmits per tal que les escoles de la Verge del Remei es convertissin en un nou centre de formació professional, avui institut Rafael Campalans.

Era una persona molt sensible que li agradava col·laborar amb iniciatives per als més necessitats. Recordo amb una certa enyorança quan, el maig del 1973, juntament amb ell i la Junta Provincial de l'Associació Espanyola contra el Càncer, vam celebrar una diada cinematogràfica al cinema Espinet. Avui en podríem dir una marató, on tot el poble es va abocar i els diners recaptats, més de 30.000 pessetes, foren destinats a l'Associació per a les investigacions o causes pertinents.

I així podríem continuar desgranant moments de la seva vida com a alcalde. Allò que sí que us puc ben assegurar és que el llegat que ens ha deixat com a alcalde el poble d'Anglès li reconeixerà per sempre més.

(*) Exalcalde d'Anglès

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia