El Temps

El Temps

Servei Meteorològic de Catalunya

El vent afluixa, predomini del sol i temperatura a la baixa

  • VÍDEO: La predicció meteorològica per aquest dilluins 27 de març

El cel estarà serè en general, amb creixement d’algunes nuvolades a partir de migdia a punts del nord-est i del Prepirineu. A més, fins a mig matí hi haurà estrats baixos a punts de l’altiplà central i del quadrant nord-est, així com a final del dia al litoral i prelitoral central. Independentment, el cel estarà molt ennuvolat o cobert l’extrem nord del Pirineu fins al final del matí, mentre que a partir de llavors la nuvolositat minvarà fins a quedar serè o poc ennuvolat al final del dia.

Fins a primeres hores del matí s’espera alguna precipitació feble i minsa a l’extrem nord del Pirineu. La cota de neu voltarà els 1.200 metres. Durant la tarda és possible algun ruixat local i feble a punts del Pirineu oriental.

La temperatura mínima baixarà lleugerament o localment de forma moderada. La màxima baixarà lleugerament en general, malgrat que al litoral i prelitoral central i sud baixarà moderadament o localment de forma acusada.

La visibilitat serà entre bona i excel·lent. Tot i això, a causa del fort vent i de la precipitació, la visibilitat quedarà reduïda fins a primera hora del matí pel torb a punts de l’extrem nord del Pirineu. A banda, fins a primera hora del matí hi haurà alguns bancs de boira o boirina locals al litoral i prelitoral nord, l’altiplà Central i punts del prelitoral sud.

Bufarà el component oest a l’oest de la depressió Central, Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, entre fluix i moderat amb cops forts fins al mati, si bé hi haurà ratxes molt fortes de mestral a les Terres de l’Ebre de matinada i fortes la resta del dia. A la resta del país, el vent serà fluix i variable fins a primeres hores del matí, mentre que s’imposarà el vent de component sud al sector central del litoral i prelitoral al llarg del matí i a altres punts de l’interior a partir de migdia. A banda, bufarà tramuntana a l’Empordà, entre fluixa i moderada amb ratxes fortes. Independentment, a cotes altes del Pirineu fins a primera hora del matí hi haurà ratxes molt fortes de vent de component nord, segons la predicció del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

Consulteu aquí el temps del vostre municipi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia