Cinema

Drive

El conductor lacònic

El premi al millor director aconseguit al Festival de Canes –un guardó que no s'acostuma a donar al cinema de gènere– va començar a marcar la bona acollida d'aquesta pel·lícula que s'estrena ja envoltada d'una aureola de cult movie i que té la seva presència pràcticament assegurada en les nominacions als Oscar.

El realitzador danès Nicolas Winding Refn, autor de la trilogia Pusher, signa aquesta adaptació de la novel·la de James Sallis convertida en una barreja de romanticisme, hiperviolència i conte de fades contemporani.

El protagonista de Drive és un individu solitari i silenciós que treballa conduint cotxes, de dia com a especialista de cinema i de nit al servei de delinqüents. El codi pel qual es regeix es trastoca en el moment que coneix una dona que viu amb el seu fill petit i que té el marit a la presó.

Ryan Gosling aporta el seu lacònic carisma a aquest personatge amb intencions d'esdevenir un nou paradigma d'allò cool i que beu de les influències dels antiherois interpretats en anteriors pel·lícules per tipus durs com ara Clint Eastwood, Steve McQueen i Alain Delon. I l'estètica de la pel·lícula –incloent-hi els títols de crèdit i la música electrònica de la banda sonora–, amb la seva estilitzada visió d'un sòrdid Los Angeles il·luminat pels llums de neó, remet al cinema de Hollywood dels vuitanta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Drive

«Drive»

Gènere: Thriller
Direcció: Nicolas Winding Refn.
Intèrprets: Ryan Gosling, Carey Mulligan.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [eb]

Publicat a