La cuina asiàtica va arribar per quedar-se
La cuina asiàtica ha experimentat un gran boom a Catalunya en els últims anys, amb un augment de la popularitat i l’acceptació d’aquesta gastronomia entre els amants de la cuina i els gurmets oberts a tastar nous sabors. La cuina asiàtica és coneguda per la seva varietat, riquesa de sabors i textures, així com la seva atenció als detalls i la presentació dels plats.
La cuina japonesa, per exemple, ha estat una de les tendències gastronòmiques asiàtiques més populars a Catalunya. El sushi, un plat típicament japonès, s’ha convertit en una opció comuna als restaurants, des d’establiments de luxe fins als llocs de menjar ràpid, i fins i tot als supermercats. A més del sushi, altres plats japonesos com ara el ramen (sopa de noodles), la tempura (fregit de peix o verdura) i el yakitori (broquetes de carn o peix a la graella) també són cada vegada més populars. La cuina coreana també ha anat guanyant popularitat a Catalunya. El kimchi, una conserva de verdures fermentades que és un element bàsic de la cuina coreana, s’ha convertit en un acompanyament habitual als restaurants asiàtics. Altres plats coreans com ara el bulgogi (carn marinada a la graella), el bibimbap (arròs barrejat amb verdures i carn) i el tteokbokki (pastís de noodles de riu picants) també han anat guanyant seguidors a Catalunya.
“