Canals

Editorial

Àpats de consciència

Cati Morell / cmorell@ elpuntavui.cat

La consciència sobre la sostenibilitat i la corresponsabilitat amb l’entorn i el medi ambient no han parat de créixer en els últims anys, i això, traslladat a la taula, ens ha portat a recuperar els productes de proximitat i, amb ells, els menús de temporada i els plats tradicionals. Xefs de reconegut prestigi han reinventat les receptes de l’àvia i les han adaptat a les demandes actuals, però conservant l’essència d’aquells plats que ens transporten a la nostra infantesa, a la taula de les festes familiars, i que ens fan reviure emocions positives. Aquesta cuina permet contemplar les noves tendències gastronòmiques com una recerca de la felicitat i el plaer. Trobem mostres de felicitat a les xarxes socials, on cada vegada més gent comparteix no només les seves experiències gastronòmiques, sinó també les seves experiències amb el davantal posat.

La consciència sobre la sostenibilitat i corresponsabilitat amb l’entorn també han cobrat forma a través de nous models de vida més saludable, i això es tradueix també en l’increment de plats elaborats amb bases pròpies de les dietes vegetarianes o pròximes a la dieta mediterrània tradicional. En aquestes bases, les verdures, hortalisses, llegums i cereals cobren una importància capital. Sovint s’acompanyen amb proteïna vegetal. En aquesta línia hi ha dietes com l’energètica, que ajuda a aprofundir en l’autoconeixement i a buscar l’harmonia a través dels plats que el cos necessita en cada moment. Aquesta dieta busca l’equilibri físic i emocional per arribar a la felicitat. Perquè aquest és l’objectiu final dels nostres àpats: garantir l’energia que el nostre cos necessita i gaudir del plaer que ens ofereixen els plats cuinats amb compromís, corresponsabilitat i consciència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia