Canals

Eva, la temptació per la cuina

Les seves receptes fàcils i assequibles l’han convertit en un fenomen a Youtube

La manera senzilla d’explicar-ho i receptes fàcils i saludables, van convertir el bloc de l’Eva en un mur de peregrinació de molts neòfits de la cuina

El seu canal de receptes de Youtube Evacuinera té més de 23.000 subscriptors. Algunes de les videoreceptes acumulen desenes de milers de visualitzacions. I fa pocs mesos va publicar el seu primer llibre, Cuina per a famílies estressades (Cossetània, 2022). Aquesta és la targeta de presentació d’Eva Olivares, una dona gironina de 38 anys, mare de dos fills, que va estudiar publicitat i relacions públiques i que, sense proposar-s’ho, s’ha convertit en un fenomen mediàtic darrere dels fogons explicant amb simpatia i de manera planera receptes senzilles, saludables i amb productes de temporada i de proximitat. L’Eva sempre s’ha deixat temptar per la cuina, i entre les seves amistats era costum consultar-li o demanar-li consell per cuinar a casa. Així va néixer fa onze anys el seu bloc, on va començar a penjar receptes que acompanyava de totes les fotos que il·lustraven el pas a pas de l’elaboració.

La manera senzilla d’explicar-ho i la base d’unes receptes fàcils de preparar i, sobretot, saludables, van convertir ràpidament el bloc de l’Eva en un mur de peregrinació de molts neòfits de la cuina, que hi trobaven idees, consells i consol. L’èxit del bloc va fer que, tres anys després, el 2015, l’Eva, empesa pel seu amic Xevi Sañé, desenvolupador web, decidís obrir un canal de Youtube des d’on explica receptes senzilles de la cuina catalana elaborades amb productes de temporada.

Fenomen a Llatinoamèrica

El canal de l’Eva és tot un fenomen mediàtic a Llationamèrica, principalment a Mèxic, on ha convertit bona part dels seus seguidors en deixebles de la cuina catalana. “El secret?, doncs no ho sé. Molts m’escriuen i em diuen que és la manera com ho explico, que sempre intento que sigui entenedora. I suposo, també, que el fet que siguin receptes assequibles i fàcils d’elaborar és un incentiu que fa que molta gent que potser no els atrau la cuina s’acabin posant darrere els fogons”, explica l’Eva. Per sobre de tot, recalca, el seu objectiu és doble: apropar la cuina a totes les famílies i fer-ho amb molta pedagogia i simpatia. Així és com s’ha guanyat la confiança de desenes de milers de persones que han trobat en l’Evacuinera un espai per aprendre a cuinar i a cuidar-se. Sense buscar-ho s’ha convertit en una ambaixadora de la cuina catalana al món.

Cuina per desestressar famílies estressades

El novembre passat l’Eva va publicar el seu primer llibre, Cuina per a famílies estressades, editat en català i castellà, que ha tingut tanta acceptació entre el públic que les editorials van boges per recuperar exemplars d’on sigui per fer front a la campanya de Sant Jordi. És un llibre de receptes que pretén aportar eines i solucions a la cuina per a famílies que es preocupen per l’alimentació dels seus fills, des de l’humor i el llenguatge fàcil i entenedor. Així, podem trobar propostes de com organitzar un sopar romàntic, com preparar una barbacoa amb els amics o com elaborar una recepta amb l’ajuda dels més menuts. La clau, segons l’Eva, és fer servir productes i estris que estiguin a l’abast de tothom.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia