Canals

Girona i els clàssics

L’èxit del 71 Rally Motul Costa Brava reivindica l’aposta per la cultura dels ral·lis històrics de la capital gironina

La celebració del 71 Rally Motul Costa Brava a Girona, del 16 al 18 del proppassat mes de març, va ser un exemple de com és de profitós “el treball en equip entre institucions, patrocinadors i organitzadors”, segons va verbalitzar Anna Caula, secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya. En un dels reportatges d’aquest Especial Motor aprofundim una mica en la dimensió del Costa Brava com a prova esportiva de referència en l’automobilisme històric europeu; en aquest editorial volíem emfasitzar el benefici que la prova reporta a la ciutat i, de retruc, a tot el territori.

No debades, si tants participants fan mans i mànigues per ser a la sortida del Rally Costa Brava –enguany van ser 240 equips, rècord absolut en un ral·li a casa nostra– és pel magnetisme del territori, per la màgia d’unes carreteres d’asfalt en què s’ha escrit la història dels ral·lis. Literalment, atès que el Costa Brava és el ral·li més antic de l’Estat. I, de retruc, per l’encant d’una ciutat, Girona, que aposta decididament pel seu ral·li. “Des de la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Girona s’ha cregut sempre en aquest ral·li”, assegurava M. Àngels Planas, vicepresidenta quarta de la Diputació i tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament.

Planas destacava també la “projecció internacional” del Costa Brava, un actiu tal vegada intangible però ben valuós. Parlant amb alguns pilots en el parc tancat del pont de Pedret, amb la catedral en l’horitzó, quedava clar que la imatge de Girona en surt ben afavorida, de la celebració de proves amb tirada popular com les que tenen a veure amb el món dels clàssics.

“Girona és una ciutat molt bonica, i l’organització és increïble”, comentava la pilot nord-americana Amy Lerner. “M’agrada la ciutat, l’organització, la calor humana, la passió dels aficionats en unes carreteres molt maques”, revelava el veterà Lucky, dos cop guanyador del Costa Brava. “És un ral·li molt bonic i ben organitzat, amb força públic. T’adones que aquí hi ha cultura dels ral·lis”, valorava Zippo, el vencedor d’enguany. Cultura, heus ací el concepte. Els ral·lis històrics són cultura i Girona hi aposta.

Nota: Els preus dels vehicles esmentats ho són només a títol indicatiu i poden variar en funció de les campanyes i ajudes vigents.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia