Canals

Nivell superior

Kia redefineix el disseny i la tècnica dels SUV elèctrics amb l’EV9, que corona una gamma prou àmplia

Kia va mostrar fa tot just un mes l’EV9, un innovador SUV elèctric que n’ha de coronar la gamma de vehicles de bateries. L’EV9 és un cotxe gros –5 metres de llargària– i prou gran, amb 4 configuracions de seients que permeten disposar de 6 o 7 places. Un cop presentat en el recent Saló de l’Automòbil de Seül, la marca coreana té previst comercialitzar-lo durant el segon semestre d’enguany.

L’EV9 és un alumne avantatjat de la filosofia de disseny dels oposats units de Kia, amb un equilibri únic d’elements naturals i moderns. L’aspecte és visionari i futurista, i força eficient, amb un coeficient aerodinàmic de tot just 0,28. Equipat amb un gavadal d’avenços tecnològics, les configuracions de propulsió elèctrica es basen en la plataforma modular elèctrica global E-GMP i la tecnologia de quarta generació en les bateries de Kia. N’hi haurà de dues mides, de 76,1 kWh i de 99,8, amb una autonomia de fins a 541 quilòmetres i tracció al darrere o a les 4 rodes.

La plataforma de l’EV9 es va estrenar fa poc més d’un any amb l’EV6, el reeixit crossover elèctric que es va endur el guardó de Cotxe de l’Any a Europa el 2022. L’EV6 ja avançava com d’innovadora i sofisticada havia de ser la futura gamma electrificada de la companyia coreana. Ofereix fins a 528 quilòmetres d’autonomia i disposa de càrrega ultraràpida de 800 V, a més d’un disseny distintiu.

Una altra novetat 100% elèctrica de la marca és la segona generació del Kia e-Niro, amb un esperit tan innovador i un disseny tan atrevit com els de la família EV. Amb una bateria de 64,8 kWh, té 460 quilòmetres d’autonomia.

A banda d’elèctrics purs, Kia ofereix tota una gamma d’híbrids endollables. Hi destaca el nou Sportage PHEV, de 265 CV de potència combinada i tracció a les 4 rodes, amb una autonomia en mode elèctric de fins a 78 quilòmetres.

KIA EV9

CARROSSERIA:

SUV gros (5,01 m) de 6 o 7 places

MOTOR:

Elèctric

TRANSMISSIÓ:

Tracció al darrere i a les 4 rodes

PREU:

Pendent de confirmació

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia