Canals

Caràcter a dojo

Citroën declina la gamma C4 amb la nova carrosseria C4 X, una berlina cupè amb aires de tot camí

Citroën reinventa el segment dels vehicles compactes. Si la nova generació del C4 ja sorprenia amb una estètica SUV gens dissimulada, ara la firma francesa desdobla la gamma amb el nou C4 X. Un model que desafia les definicions tradicionals de les carrosseries compactes: és alhora una silueta fastback (cupè de 4 portes) amb l’aspecte modern d’un tot camí i el refinament i l’espai interior d’una berlina. Té 24 centímetres més de llargària que el C4, però la mateixa distància entre eixos. El resultat és un disseny elegant amb aires de SUV, ampli i polivalent.

Essent un Citroën, la comoditat n’és un dels grans atributs. El C4 X incorpora elements com els seients Citroën Advanced Comfort, que es complementen d’allò més bé amb els amortidors progressius hidràulics de la suspensió Citroën Advanced Comfort. La marca dels galons compara l’efecte resultant a viatjar sobre una catifa voladora. La comoditat també es fa palesa en l’ampli espai per a les cames i els colzes als seients del darrere, de manera que cinc passatgers hi poden viatjar sense estretors. I sense estar-se de res, perquè el maleter té 510 litres de capacitat, tot i que encara seria més pràctic si tingués una porta posterior en comptes d’un capot.

Les motoritzacions disponibles són dues PureTech de gasolina, de 100 CV i 131; una dièsel BlueHDi, també de 131, i una de totalment elèctrica. Anomenada ë-C4 X, és de tracció davantera i canvi automàtic d’una marxa, entrega 136 CV i té una autonomia de 360 quilòmetres, i el maleter no perd capacitat en comparació amb les versions tèrmiques. Els nivells d’acabats són tres. El d’accés és el Feel, que ja disposa de climatitzador de dues zones i la suspensió Citroën Advanced Comfort. El Feel Pack hi afegeix els seients Citroën Advanced Comfort, instrumentació digital i càmera de visió posterior. I culmina la gamma el Shine, amb volant de cuir, sistema de projecció de dades al parabrisa i l’última generació de sistemes de navegació.

citroën c4 x

CARROSSERIA:

Berlina ‘crossover’ de 4 portes (4,60 m)

MOTOR:

Gasolina, dièsel i elèctric

TRANSMISSIÓ:

Tracció davantera, canvi manual o automàtic

PREU:

A partir de 23.342 euros

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia