Canals

Lactium, setze anys gaudint dels formatges artesans

Els dies 20 i 21 d’abril, Vic celebra la 16a edició de Lactium, la festa del formatge artesà. Una experiència lúdica i cultural al voltant del formatge artesà en un dels parcs més emblemàtics i al costat del centre històric de Vic com és el parc Jaume Balmes.

Una fira per descobrir, tastar i comprar els millors formatges artesans de 40 formatgeries amb més de 200 formatges i productes agroalimentaris artesans de qualitat i de proximitat en un espai que aplega activitats festives i divulgatives per gaudir del formatge artesà amb tots els sentits.

Hi haurà l’Aula del Formatge Bonpreu i Esclat, un espai amb tastos guiats i divulgació de la cultura i els valors del formatge a través d’activitats on, enguany, tindran un paper destacat el mató i les experiències turístiques al voltant del formatge i la ramaderia. S’hi faran, entre altres activitats, un tast de matons de Montserrat, un tast de formatges d’Osona i el Lluçanès, un tast i un taller de matons, un tast de formatges Bisqato, la formatgeria convidada a la fira, i un tast dels formatges guanyadors del concurs Lactium. També es gaudirà del Txis Arts, l’escenari amb música en directe, espectacles familiars, presentacions de llibres i l’entrega de premis dels concursos de la fira. I el Txis Bar, l’espai de degustació per tastar i descobrir els formatges presents a Lactium, tallats i servits per poder-los gaudir al mateix parc Jaume Balmes, amb una fusta de cinc formatges, una confitura Just For Cheese - Can Bech, unes galetes de cereals i una copa de vi Cap de Ruc.

Una trobada de referència per als incondicionals i els amants del formatge.

Consulta la programació de Lactium a vicfires.cat .

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.