L’aposta local té premi
Can Noguera basa el seu èxit en la qualitat dels ingredients de proximitat
Avellana de Brunyola, nous de Crespià, poma de Girona, maduixes del Maresme, ametlla de Lleida, farina de les comarques gironines, nata elaborada amb la llet de la granja ecològica de Campllong. Així comença Toni Noguera, propietari de la pastisseria artesanal Can Noguera, una llarga enumeració quan se li pregunta quin és el secret, al seu entendre, per aconseguir la màxima qualitat en la pastisseria. “La clau és el producte de quilòmetre zero: anar a buscar el gènere de qualitat, sense importar el preu; i aquesta qualitat es troba justament en els petits productors que tenim al nostre país”, assegura.
Can Noguera va rebre aquest hivern un nou reconeixement: el premi al millor torró artesà de crema cremada de l’Estat. Toni Noguera sosté que el mèrit no és només de l’elaboració, sinó sobretot del producte utilitzat: “Fa vint anys que ens fem portar l’avellana de Brunyola. Treballem amb ells d’aleshores ençà i mai no m’ha preocupat. A l’inici era difícil aconseguir-la, perquè eren majoristes i costava que en venguessin. Però a poc a poc vam aconseguir-ho i ara hi ha diversos minoristes que n’ofereixen.” És clar que hi ha molt bona avellana al Camp de Tarragona, explica, i del mercat estranger n’importen a molt bon preu, però com la de Brunyola no n’ha trobat cap altra. “Soc de família pagesa i sé el que costa fer-ho i que no se’ls valora la gran feina que fan. La qualitat té un preu, i no m’importa pagar-lo perquè sé que el client de la pastisseria això ho valora.” El mateix fa amb l’ametlla. Ha trobat uns productors de Lleida que li aporten una qualitat excel·lent. Les nous, la nata, la farina, tot prové de petits productors del país. “Si creus que la qualitat és important, l’acabes trobant”, conclou.
“