Canals

La força d'un grup

Informació general - Europa-Món

Pendents del món

Més d'una dotzena de periodistes repartits arreu del món interpreten per als nostres lectors els principals temes d'actualitat

Les informacions que es generen a Espanya i que no tenen una afectació directa a Catalunya se situen, amb normalitat, a la secció d'Europa-Món

Les nacions sense estat, una prioritat

La informació té unasensibilitat especial pels temes europeus i per les nacions sense estat

La globalització ha fet que moltes notícies que es generen a milers de quilòmetres de distància tinguin una incidència directa en els ciutadans i els seus interessos. És el que alguns han començat a anomenar glocalització, el món global afecta els aspectes locals. Per acabar d'informar bé del que està passant, i perquè els lectors tinguin tots els elements necessaris a la seva mà, són necessàries també anàlisis més a fons de les notícies, elaborades per periodistes que coneixen els temes en profunditat i que, sovint, estan sobre el terreny on neix la notícia.

A la secció d'Europa-Món hi treballen quatre redactors: Anna Balcells, Dolors Bellés, Raül Garcia i Marta Monedero, dirigits per Pilar Esteban. Amb ells col·laboren una àmplia xarxa de periodistes repartits per diverses capitals d'arreu del món: Maria Altimira (Nova York), Quim Aranda (Londres), Jana Beris (Jerusalem), Pau Bori (Belgrad), Natàlia Boronat (Moscou), Sandra Buxaderas (Roma), Isaac Lluch (Berlín), Montse Oliva i David Portabella (Madrid), Federico Rivas Molina (Buenos Aires), Albert Segura (Brussel·les), Paco Soto (Varsòvia) i Àlex Vicente (París).

Aquesta xarxa polièdrica permet tenir una informació internacional de primera línia que té una sensibilitat especial pels temes europeus, d'aquí que la secció sigui Europa-Món, i per les nacions sense estat sovint obviades per la majoria de mitjans de comunicació o de les quals s'informa des d'una òptica simplement estatal.

Les notícies que es generen a la resta de l'Estat i que no tenen una influència directa sobre Catalunya se situen, amb tota normalitat, dins la secció, perquè no s'ha d'oblidar que, cada cop més, el fet de formar part de la Unió Europea fa que cada dia tinguin més pes les decisions i directives emeses pels organismes europeus a Brussel·les.

18
periodistes
treballen a la secció. Tretze estan distribuïts per algunes de les principals capitals del món i la resta estan repartits entre les redaccions del diari a Girona i Barcelona. Es vol donar una informació en profunditat perquè els lectors tinguin a l'abast tots els elements necessaris per conèixer què està passant al món.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.